Kangatraining – hobbelen met je baby?

Eline Schermer, 2018-09-22

Toen ik me had opgegeven voor de trainersopleiding tot Kangatraining dacht ik: “dit doen we toch gewoon ffies?”. Ik had nog nooit echt mee gedaan met een Kangatraining les omdat er hier in Nederland simpelweg geen trainers nog waren. Toch wilde ik graag trainer worden omdat het we simpelweg super gaaf leek om te dansen met mijn kindje. Wist ik veel dat het een hele workout was!

Puur eigenlijk op het bezoeken van de website was ik al overtuigd (ahoewel mijn man gaf me wel een flinke duw in mijn rug).

Om mijzelf voortebereiden op de opleiding kreeg ik een DVD opgestuurd om thuis alvast te oefenen en bekend te worden met kangtraining. Zo hé, dat was wel iets pittiger dan ik had verwacht.. Niets hobbelen met een baby in de draagzak. Dit is gewoon een flinke – sweating – workout.

Vooral de vloeroefeningen en de squats waren intens ;) spierpijn overal. Spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had. Ik was helemaal niet zo sportief. Ik hield van dansen, maar sporten.. Met de squats begon ik mijn knieën best te voelen. Als een auto die al te lang stil stond en van alles mankeert. Bijzonder want na een paar weken werden mijn bovenbennen zo sterk dat mijn knie pijn – waar ik al jaren mee worstelde – weg ging! Ik voelde me fitter, sterker, leniger en lekkerder in mijn vel.

Om de dag deed ik in de ochtend samen met mijn dochter de Kangaraining DVD, zij viel in slaap in de draagzak en ik kon lekker sporten.

En toen was het zover, de trainersopleiding! We pakte onze spullen en vlogen naar wenen. Am Brillianten Grund was ons hotel waar we deze week verbleven. Prachtig en heerlijk kunstzinnig modern. I love it.

De opleiding was in een woord gaaf! Sjonge ik wist niet dat ik zó veel kon leren in 5 dagen tijd.

De eerste dag leerde we hoe je een choreo opbouw, hoe je telt, ritme en dat soort zeer belangrijke dingen. Voor mij niet geheel nieuw – ik speelde wel eens gitaar. Maar met dansen er bij is het wel weer een uitdaging. Ik was niet echt een natuurtaltent laat maar zeggen. Maar oefening baart kunst.

De dagen er na leerde we alles wat nodig is om veilig te trainen met jonge moeders. Postnatale veranderingen in oefeneingen laat maar zeggen. Geen crunches bijv., maar juist de dwarse buikspieren trainen en het belang van bekkenbodemoefeningen. Al dat soort vrouwen praat. En daar aan gekoppeld de juiste ofeneingen. Super interessant en ik ging ook steeds meer de professionalitieit van Kangatraining waarderen. Ik werd nu pas echt enthousiast! Verder kregen we les van een anatomie proffesional en een gyneocoloog.

Natuurlijk leerde we ook alles van een draagconsuleente over veilig dragen en hoe je een moeder daarbij kunt helpen.

Al met al een heel gevarieërde en goed opgebouwde opleiding waarbij ik het idee had dat ik de juiste kennis in huis had om als Kangatraininger aan de slag te gaan. Eenmaal thuis moest ik natuurlijk nog wel aan de bak om te oefenen met de training, de choreo's en natuurlijk de theorie leren.

Mijn kijk op Kangatraining was en is compleet veranderd. Niet meer een beetje hobbbelen voor je lol met je baby in de draagzak. Maar het mogelijk maken van het belang van het werken aan het herstel van een moeders lichaam na de bevalling. Daarmee o.a. een bewustwording mee geven aan het belang van een juiste houding maar ook preventie en herkenning van postnatale klachten. En last but not least de mogelijkheid geven om tegelijkertijd te hechten met je kindje. Eindelijk een fijne en veilige postnatale workout voor moeders waarbij hun beeb mee gaat. Ze kunnen veilig werken aan het herstel van hun lichaam met hun kindje close. Dubbel op een pro.

Ik ben zo enthousiast dat ik moeders hierin kan begeleiden!

En nu mag ik zelf ook nieuwe trainers opleidingen!

Hoe tof is het dat jij nu ook kangatrainer kan worden – en je hiervoor niet helemaal naar Wenen meer hoeft te vliegen?

Net zoals dat ik weinig kennis had en geen 'fitness-babe' was – zijn er geen eisen aan het worden van een trainer. Tuurlijk, gevoel voor rimte is mooi mee genomen ;).

Als Kangatrainer heb jij een unieke kans om;

  • je eigen business op te zetten waarbij je je eigen tijd en verdiensten regel
  • je kindje gewoon mee te nemen naar je werk
  • zelf fit te worden en te blijven
  • deel te zijn van een community van trainers die als doel hebben moeders te motiveren en stimuleren hun doelen te verwezenlijken
  • moeders te helpen veilig en fijn te sporten na hun bevalling

Omdat moeders speciale behoeften hebben na de bevalling is elke oefening tijdens de Kangatraining les daarom goed doordacht en aangepast aan deze speciale behoeften. Tijdens de opleiding krijg jij natuurlijk de benodigde kennis die nodig is om hier juist mee om te gaan en leer je daarnaast alles wat nodig is om een succesvolle Kangatrainer te worden.

Kangatrainer worden is een unieke kans en hiervoor zoeken we sportieve ondernemende vrouwen in bijna elke provincie in Nederland en Vlaanderen. Ben jij positief ingesteld en heb je een passie voor moeders? Vraag dan het infopakket voor de opleiding tot Kangatrainer!